Info

Lastenmusiikin ja lastenkulttuurin asialla vuodesta 2011. Soitamme kaikkea kotimaista lastenmusiikkia, tuotamme radio-ohjelmia, kuunnelmia ja soittolistoja, suosimme ja suosittelemme lastenkulttuuria sekä keräämme kotimaisen lastenmusiikin diskografiaa.

HUOM! Lasten oma radio keskeytti livelähetykset elokuussa 2018 rahoituksen puutteen vuoksi. Jatkoa varten on olemassa suunnitelmia, pidetään sormet ristissä ja toivottavasti radiomme soi taas pian!

Lasten oma radio on myös mukana järjestämässä Lastenmusiikkipäivää!

Voit seurata uutisia tällä sivustolla tai Facebookissa.

Yhteys:  toimitus@lastenomaradio.fi

Huom! Levy-yhtiöt ja yksittäiset lastenmusiikin tekijät voivat lähettää materiaaliaan osoitteeseen:
Lasten Oma Radio
Laivalahdenkaari 34 A 9
00810 Helsinki

Mikä on Lasten oma radio?

Lasten oma radio on kaikille lapsille ja lapsenmielisille suunnattu radiokanava, joka soittaa lastenmusiikkia, sekä lapsille tehtyjä ohjelmia.

Lasten oma radio voi olla huoletta päällä koko päivän – ohjelmisto on taatusti lapsille sopivaa. Ohjelmisto sopii hyvin kaikille vauvaiästä siihen saakka kunnes mielenkiinto on enemmän nuorisokulttuurissa, ja kuten radion tunnuslauseessakin todetaan, ”saavat tätä aikuisetkin kuunnella”.

Radiota voi kuunnella tietokoneen lisäksi myös matkapuhelimella esimerkiksi autossa. Lasten oma radio kuuluu kaikkialla maailmassa, ja sen on löytänyt myös moni ulkomailla asuva suomalainen.

Lasten oma radio haluaa opettaa lapsille perinteisen radiolähetyksen käyttöä tiedonvälityksen sekä viihteen lähteenä. Musiikin lisäksi lapsille halutaan tarjota monenlaista puheohjelmaa ja välittää tietoa kaikesta kotimaisesta lastenkulttuurista kirjallisuudesta teatteriin ja liikunnasta tieteisiin. Lasten oma radio haluaa kerätä yhteen hienon suomalaisen lastemusiikkiaarteiston ja opettaa musiikillista monimuotoisuutta soittamalla musiikkia kaikista genreistä. Edustettuna ovat kaikki musiikkityylit kansanmusiikista iskelmän kautta poppiin, rokkiin, heviin ja hiphoppiin – valikoimassa on myös esimerkiksi lapsille tehtyä jatsia, progea ja klassista musiikkia.

Radion tehtävä on myös olla viihdettä ja ajankulua: radio voi vain soida taustalla muun tekemisen aikana, mutta haluamme myös saada lapsia osallistumaan ja jopa ääneen kanavalle. Lasten oma radio on aina kiinnostunut myös kuuntelijoiden ohjelmaideoista. Yhteydenotot osoitteeseen toimitus@lastenomaradio.fi.


Miten Lasten oma radio syntyi?

Lasten oman radion isä on musiikin ja median monitoimija Luca Gargano, joka on itse työskennellyt useassa eri radiossa sekä opettanut radiotyötä. Hän alkoi kerätä omalle lapselleen musiikkia ja lastenkuunnelmia ja huomasi samalla, kuinka vähän lapsille on radiotarjontaa. Vähitellen mielessä rakentui kuva kokonaisvaltaisemmasta lasten radiokanavasta.

Alkuperäinen idea syntyi keväällä 2011. Lasten oma radio lähetti ensimmäiset ohjelmansa jouluna 2011, ja varsinaiset lähetykset alkoivat 1.1.2012. Radio sai kiitettävästi medianäkyvyyttä, ja ensimmäisen kuukauden aikana kuulijoita oli heti tuhansia.

Radio toimi päivittäin kaksi ja puoli vuotta (30.6.2014 asti), ja kahden vuoden tauon jälkeen se käynnistyi uudestaan 1.7.2016.

Vuonna 2018 Lasten oma radio striimattiin YouTuben kautta, ja epäonnistuneen mesenaattikampanjan jälkeen radio jäi elokuussa taas tauolle.