Radioeläimet – kausi 2

Radioeläinten kakkoskauden tarina alkaa Lastenmusiikkipäivän Facebook-sivulta:

29.11.2017
”Mistähän tässä on kyse”, ihmetteli Kettu Kohonen eräänä syksyisenä sunnuntaiaamuna. ”Saat sen tietää tuota pikaa”, vastasi Melwin-pöllö salamyhkäisesti. ”Tässä on varmasti kyse hyvästä asiasta”, totesi Tasavatti.

17.1.2018
”Mutta milloin se tuota pikaa voisi olla”, ihmetteli Kettu Kohonen. ”Minusta tuntuu, että ensi viikolla olisi oikein hyvä tuotapika”, tuumasi Melwin. ”Se on varmasti hyvä”, totesi Tasavatti. Ja kaikki olivat taas hetken hiljaa, kukin itsekseen.

7.2.2018
”Kuulin, että Jellona olisi tulossa pian”, sanoi Melwin. ”Kuka tulee ja mistä kuulit”, kysyi Kohonen. ”Lentelin Planetoidi-nimisen paikan yli ja siellä kohistiin tällaisesta uudesta tulokkaasta”, Melwin raportoi. ”Kiva kun tulee uutta porukkaa. Keitänpä kaikille teetä”, totesi Tasavatti.

Vaan vielä ei kuulunut hiiskaustakaan Jellonasta. Kukahan se on ja mistäköhän se tulee?

15.2.2018
”Täällä on vielä kovin salaperäistä. Ei näy mitään. Radiossakaan ei ole tästä hiiskuttu. Vielä.”

Kettu Kohonen käveli pihalla edestakaisin. Aurinko paistoi taas vähän eilistä kirkkaampana ja pidempään. ”Taitaa se olla se kevät tulossa.”

11.3.2018
”RRRRAAAURR!” kuului ulkoa. Ääni oli niin kova, että Tasavatti tipahti tuolilta. Heti perään alkoi kuulua hirmuista yskintää, ja pian oveen koputettiin.

”Tuolla lailla karjuvilla on pahat mielessä”, tuumi Kettu Kohonen.
”Eikä varmasti ole”, Melwin naurahti. Hän riensi avaaman oven, jonka takana seisoi suuri violetti Jellona sylissään valtava soitin. Jellona kertoi olevansa vähän kylmissään, ja yskänkin alkaneen matkalla koko metsän halki.
”Tule jo sisään sieltä, pöydässä on teetä!” hoputti Melwin.
”Minä luulin että Jellonat ovat pienempiä”, sanoi Tasavatti.

Jellona oli kulkenut pitkän matkan löytääkseen ne kolme eläintä, jotka lähettivät radio-ohjelmaa keskeltä metsää. Se halusi mukaan lähetyksiin erityisesti laulamaan ja soittamaan suurta viisikielistä kontrabassoaan.

”Mutta radiolähetin on nyt mykkänä”, totesi Melwin. ”Emme tiedä miten sen saisi takaisin päälle.”
”Oletteko kokeilleet virtakatkaisinta? Siinä lukee yleensä power”, Jellona kysyi.
”Ei kai, mutta kaikki laitteen nappuloita on kyllä painettu”, sanoi Tasavatti.
”Yksikään nappula ei toimi, koska lähettimessä on akku loppunut. Siispä emme voi enää tehdä radio-ohjelmia”, selitti Kettu Kohonen.
”Miksette lataa akkua?” Jellona kysyi.
”Miksette sitä ja miksette tätä!” hermostui Melwin. ”Kyllähän me lataisimme, jos vain tietäisimme miten se tehdään! Olemme jo saanet hurjasti viestejä siitä, että moni odottaa radiolähetyksiä. Pitäisi taas tietää monelta linnut muuttavat ja miten mitäkin rakennellaan, ja moni odottaa musiikkia sekä uusia kilpailuja. Tällä hetkellä metsän uutisetkin kulkevat vain nokasta nokkaan, ja tietäähän sen miten viestit muuttuvat matkalla. Esimerkiksi sinun saapumisestasi huhuttiin jo viikkoja sitten.”
”Osaisitko sinä ladata akun, jotta voitaisiin taas tehdä radio-ohjelmia?” kysyi Tasavatti.
”Antakaapas kun hieman tutkin tätä laitetta”, sanoi Jellona ja istahti kopeloimaan radiokojetta.