Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa juhlittiin Lasten oikeuksien päivänä myös ensimmäistä valtakunnallista Lastenmusiikkipäivää. Aamu avattiin konserteilla, iltapäivällä käsiteltiin lastenmusiikkia monipuolisesti lastenmusiikkiseminaarissa ja tapahtuman kruunasi illan gaala, jossa lastenmusiikin tekijöitä ja merkkihenkilöitä palkittiin Jellonapystein.
Glorian lastenmusiikkipäivä aloitettiin Konserttikeskuksen tarjoamilla lastenkonserteilla, jossa esiintyi tapahtumaa varten hienon ohjelmiston räätälöinyt Poja! (Tomas Takolander, Esko Grundström, Tero Pajunen). Aamukonsertin erikoisvieraina olivat säveltäjä Soili Perkiö sekä 80-vuotispäiväänsä viettävä Maisa Krokfors ja lounaskonsertissa klo Poja!:n kanssa esiintyi Satu Sopanen.

Iltapäivällä Suomen musiikkikasvatusseura FiSME:n seminaarissa puhuttiin monipuolisesti kiinnostavia asioita ja kerrottiin hauskoja anekdootteja lastenmusiikista. Tutkija Laura Huhtinen-Hildénin asiantuntijapuheenvuoron jälkeen Petri Aarnion johtamassa paneelissa istuivat Varhaisiän musiikinopetuksen uranuurtaja Maisa Krokfors, lastenrunoilija, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja Laura Ruohonen, kapellimestarina, säveltäjänä ja kouluttaja Atso Almila, luokanlehtori ja väitöskirjaansa valmisteleva Henna Suomi ja tohtorikoulutettava ja ArtsEqual-tutkija Analía Capponi-Savolainen.
 
 

Illalla järjestettyyn ensimmäiseen Jellonagaalaan oli kutsuttuna kattava joukko lastenmusiikkia tekeviä ja esittäviä ihmisiä, ja juhla oli juuri niin rento ja silti arvokas kuin oli suunniteltukin. Salin pöydät olivat täynnä lastenmusiikki-ihmisiä ja lastenmusiikki nostettiin ansaitsemaansa arvoon puheissa ja diplomeilla sekä jellonapysteillä. Miia Vallasvuon piirtämä Jori Jellona on Lastenmusiikkipäivän maskottileijona, luonnollisesti Georg Malmstenin kaima. Joka palkintokategorialla oli eri raati, ja vuoden lastenlaulun valitsi yleisö nettiäänestyksellä syys-lokakuun aikana.
 

Jellonagaalan 2018 voittajat:
KATEGORIA: ELÄMÄNTYÖPALKINTO
MAISA KROKFORS, MARJATTA MERITÄHTI, M.A. NUMMINEN, PEDRO HIETANEN 
KATEGORIA: VUODEN LASTENLAULU
UNILAULU
Säv., san. ja esittäjä: VIIVI ORVASTO

KATEGORIA: VUODEN LASTENLEVY
TIPPUKIVITAPAUS
ANNA-MARI KÄHÄRÄ & LAURA RUOHONEN & TIPPUKIVITAPAUS-ENSEMBLE

 
Lisäksi kunniamaininta: Mielen avaruus (Pomppulinnan kreivi)

KATEGORIA: VUODEN ARTISTI / YHTYE
PIKKU PAPUN ORKESTERI

KATEGORIA: VUODEN LASTENMUSIIKKITULOKAS
BLUESMIES JÖNSSON

KATEGORIA: VUODEN LASTENMUSIIKINTEKIJÄ
KIMMO OJALA, MATTI POLLARI JA HANNU SEPPONEN ELI ORFFIT

KATEGORIA: MES-PALKINTO – VUODEN LASTENMUSIIKKITEKO
PIKKU KAKKOSEN 100 LASTENLAULUA -TALLENNUSPROJEKTI YLE AREENASSA

MES-palkinnon vastaanotti Pikku Kakkosen tuottaja ja Sata lastenlaulua -projektin ideoija Teija Ryösä.
Gaalassa esiintyivät myös Soiva Siili, Maukka ja Väykkä sekä Tuttiorkesteri, ja juhla päättyi yhteislauluun.

Aamun konsertit striimattiin kaikille nähtäväksi, ja niitä seurattiinkin lukuisissa päiväkodeissa ja kouluilla. Kymmeniä ilmaisia lastenmusiikkitapahtumia järjestettiin ympäri Suomea Lastenmusiikkipäivän kunniaksi, ja viimeistään gaalan aikana kävi selväksi, että tapahtuma tullaan varmasti järjestämään myös ensi vuonna. Gaalassa kerrottiin myös, että Lastenmusiikkipäivän tuottanut työryhmä järjestäytyy yhdistykseksi ja ensi vuoden suunnitelmat ovat jo hyvässä vauhdissa.
Onnea lastenmusiikki!
Taloudellisesti tapahtumaa tukivat MES, Muusikkojen liitto, Alli Paasikiven säätiö, Konserttikeskus sekä Helsingin kaupunki.
Lastenmusiikkipäivän sivulle ja someen tulee pian kattava kuvakooste päivän tapahtumista ja videokooste ensimmäisestä lastenmusiikkipäivästä julkaistaan joulukuussa!