Salohallissa kuultu Lasten laulukaupungin finaalikonsertti oli loistava kattaus suomalaista uutta lastenmusiikkia valloittavina ja ihastuttavina esityksinä. Monen esityksen osalta nähtiin, että musiikki on koko perheen yhteinen harrastus ja sehän on vallan loistavaa eli tutun musikaalisävelmän sanoin: ”Mikä vois olla sen mukavampaa?”
Vuoden 2017 lastenlauluksi valittiin Juha Mäen säveltämä laulu ”Jannu kokkaa pannukakkua” ja toiseksi sijoittui Hanne ja Risto Kupiaisen laulu ”Tätä on minulle Suomenmaa”.

Tuomariston puheenjohtajana oli Lasten oman radion Luca Gargano ja raatiin kuuluivat luokanopettaja ja montessoriohjaaja Pirjo Sinervo, oopperalaulaja ja opettaja Pernille Tommerup Tanskasta ja kulttuurikoulun rehtori Odd Björnhagen Norjasta.
Tuomareilla syntyi lauluja arvioidessaan muutaman suosikin kärki, joista keskustellen voittajakaksikko löytyi. Jannu kokkaa pannukakkua oli heistä monipuolinen lastenlaulu, joka lähti liikkeelle pienestä, hauskasta ideasta ja tarttuvan kertosäkeensä vuoksi jäi kuulijoille helposti mieleen. Tätä on minulle Suomenmaa –laulusta sanottiin, että se oli melodinen ja upea Suomen juhlavuoden laulu, jonka sanoitus on kaunis ja lapsenkin laulettavaksi sopiva.
Yleisö äänesti omaksi suosikikseen laulun ”Mörköpörkö”, joka on syntynyt Rantasen perheen kaksostyttöjen hassuttelusta. Yleisö viehättyi sekä laulun hauskaan sanoitukseen että erityisen värikkääseen ja vain vähän pelottavaan esitykseen.

Voittajat tuulettavat tuloksen selvittyä. Lasten oman radion dj Wilma julkisti voittajan.

Yleisön suosikki oli Mörköpörkö.
Kaikki kaksitoista finalistilaulua on julkaistu uudella Salossa soi 22 -cd-levyllä, joka on myös soitossa Lasten oman radion uutuuslevyjen listalla.