Viime viikko oli melkoista juoksemista, ja taisi siinä tulla pieni flunssakin sairastettua ohimennen. Vaan eikö mitä, taas on Lasten omaa radiota tuunattu hiukan paremmaksi, ja tämä puuha se taitaakin olla sellainen, joka ei lopu ikinä!

Kuten kuuntelijat ovat varmasti huomanneet, ovat talvilaulut alkaneet nyt väistyä kevätmusiikin tieltä. Olemme vieläkin ajankohtaisempia: nyt pääsiäisviikon ajan saattaa taajuudelta kuulla jopa aiheeseen liittyviä lastenlauluja. Muutenkin valikoima on taas monipuolistunut n. 20 levyn edestä. Yllättäen niitä vain aina putkahtelee uusia, mikä on tietysti hieno asia!

Opiskelen juuri lastenmusiikin historiaa hienosta kirjasta: WSOY:n julkaisema Aika laulaa lapsen kanssa (polkuja lastenmusiikin historiassa) kannattaa hankkia kotiin, jos on kiinnostunut siitä, mitä Suomessa on ennen tehty ja kuinka tähän on tultu. Kirja on hyvin toimitettu, ja siinä on myös hauskoja pikku anekdootteja.

Tiesittekö esimerkiksi, että vuonna 1930 Georg Malmstén oli levykaupassa töissä, kun asiakas kysyi, olisiko tarjolla mitään erityisesti lapsille tehtyä? ”Valitettavasti ei ole, mutta ensi jouluksi tulee”, vastasi tämä innokas myymäläpäällikkö ja levytti sitten itse Suomen ensimäisen lastenlevyn Sairas karhunpoika.

Mukavaa kevään jatkoa toivottaa kevätpölystä yskivä ohjelmapiällikkö

P.S. Ensi perjantaina alkaa radiossa perjantaidisko!