Ensimmäinen kuukausi keräsi hienosti nettikuuntelijoita: Lasten omaa radiota kuunneltiin tammikuussa yli 15000 kertaa. Valtaosa kuuntelijoista on Suomessa, mutta myös moni ulkomailla asuva suomalainen on löytänyt kanavan, joka soittaa lastenmusiikkia isoäidin ajoista tähän päivään. Ensimmäisen kuukauden ohjelmistoa hallitsivat monipuolisen lastenmusiikin lisäksi sadut ja kuunnelmat Kissa Kehrääväisestä Disney-seikkailujen kautta Kardemumman rosvoihin.

Alkuun talkootyönä tehtävä radio haluaa myös perinteisille radiotaajuuksille ja etsii siksi koko ajan hyviä yhteistyökumppaneita. Lopullisena tavoitteena on saada kokonaan oma FM-taajuus, mutta pääkaupunkiseutulaiset voivat jo talven ja kevään ajan kuunnella Lasten omaa radiota lauantaiaamuisin Lähiradion taajuudelta 100,3 MHz.

Lasten oman radion toimitetut ohjelmat valmistuvat ja lisääntyvät vähitellen, ja kesään mennessä radio on jo erittäin monipuolinen lastenmedia. Musiikin ja kuunnelmaviihteen lisäksi radioon tulee mm. opetusohjelmia ja lasten uutiset.

Lasten oman radion lauantaiaamut kuullaan 11.2. lähtien Helsingissä Lähiradion taajuudella 100,3 MHz klo 7.00-11.00. Lasten oma radio kuuluu joka päivä klo 6.00-22.00 osoitteessa www.lastenradio.fi

Palautetta Lasten oman radion Facebook-sivulta:

”Ihanaa!!! nyt saa lapset kuulla suomenkielisiä lastenlauluja kyllikseen :)”

”Aamupäivä meni 4-vuotiaalla esikoisellamme, että hän ymmärsi radion idean, täältä ei laiteta mitä halutaan vaan jännityksellä odotetaan mitä seuraavaksi tulee ja ainahan sieltä jotain kivaa tulee. Tänään puolen päivän aikaan esitettiin jo toive: ”Äiti kuunneltaisko taas sitä Lasten radiota? ” Radiota avatessa tuli viereeni ja sanoi : ” Klikkaa mua! ” Tänään ei itseasiassa toivottu tv: tä ollenkaan vaan radiota, yes radio go go.”

Kysymykset ja yhteydenotto: toimitus(at)lastenradio(dot)fi