Oletko huomannut, että lastenmusiikkia soittava nettiradio on taas käynnissä? Alunperin vuonna 2012 aloittanut kotimaisen lastenkulttuurin äänitorvi keskittyy alle 10-vuotiaille suunnattuun musiikkiin ja puheohjelmaan.

Lasten oma radio palasi tauon jälkeen ääneen kesän 2020 alussa. Monipuolisen levymusiikin lisäksi kanavalla on jo kuultu Konserttikeskuksen konsertteja, toiveohjelmia sekä monenlaisia lasten mietteitä mm. kesästä, luonnosta ja toisten huomioimisesta. Juonnettua ohjelmaa on ollut viikonloppuisin, elokuussa alkavat radion kuunnelmat. 

Lähetys on käynnissä joka päivä klo 6.00-22.00. Ohjelmistossa on huomioitu pienempien lasten päivälepo sekä nukkumaanmenoaika.  ”Päivälepohetkeä on toivottu, ja nyt sellainen on joka arkipäivä klo 11.30-13.00”, kertoo ohjelmapäällikkö Luca Gargano. ”Kerran yhdestä päiväkodista viestittiin, että lasten päivälevolle oli laitettu radio taustalle soimaan, ja sitten sieltä tulikin kappale, jossa kehotettiin pomppimaan. Nyt pompitukset soitetaan aikaisemmin tai iltapäivän puolella!”

Radion levystöön kuuluu kaikki kotimainen levytetty lastenmusiikki, uutuuksia esitellään päivittäin ja viikonloppuisin kuullaan mm. Isoäidin levyaarteita. Omia suosikkeja saa toivoa radion sivulla ja somessa. Lasten oma radio soi suositussa radiot.fi-sovelluksessa, eli sitä voi helposti kuunnella missä vain mihin netti kantaa. Elokuussa ohjelmistossa huomioidaan paluu kouluihin ja päiväkoteihin, ja seuraavaksi radio etsii myös kaupallisia yhteistyökumppaneita:”Koronakaudelle saamamme avustus on pian käytetty ohjelmistoon, sivustoon sekä lähetettävän musiikin tekijänoikeuskuluihin. Etsimme nyt aktiivisesti sellaisia tahoja, jotka voivat luontevasti toimia lastenkulttuurikanavan kanssa.”

Lasten oman radion omistaa Mediahaloo Oy, ja sen ohjelmapäällikkö Luca Gargano on myös Lastenmusiikki ry:n puheenjohtaja. 

www.lastenomaradio.fi
[email protected]

4 ajatusta aiheesta “Lasten oma radio soi verkossa!”

 1. Matti Hokkanen
  Matti Hokkanen

  Miten, täällä Sivulla, Toivotaan sitä Suosikkimusaa, eli onko Lomake, vai Tapahtuuko Sähköpostitse ja Pian, tulee myös Vilkaistua Ohjelmakalenteria ja Toivottavasti, Löytyy niitä Kaupallisia Yhteistyökumppaneita, jotka Varmistavat Toiminnan Jatkuvuuden

 2. Matti Hokkanen

  Olen Esittänyt seuraavan Kuunnelmatoiveen myös Kommentoimalla Osoitteessa yle.fi/toivotut, joten on sielläkin Julkisesti Luettavissa, mutta myös tänne, kun kerran on ainakin Suunnitteilla Kuunnelmia, niin olisiko Lasten Omalla Radiolla Mahdollisuuksia Toteuttaa kaikki Simo Ojasen Kirjoittamat Pelle Hermanni-Kirjat Kuunnelmina, kuten esim. ”Pelle Hermanni Isänsä jäljillä” ja muutkin, kun kerran Pelle Hermannia Näytellyt Veijo Pasanen, olisi Täyttänyt Tulevassa Lokakuussa 90 Vuotta, jos vielä olisi Elänyt, joka Ylen Sivuilla, oli Toisen Toivojan Peruste sille, että pitäisi Julkaista aivan Kaikki Pelle Hermanni-TV-Sarjat siellä Kokonaisuudessaan, josta Idea tälle Toiveellenikin Lähti, joten Tutkikaa ja -Toteuttakaa Mahdollisuuksien Mukaan.

  1. Luca Gargano
   Luca Gargano

   Kiitos kaikista näistä toiveista. Tällä hetkellä haemme yhteistyökumppaneita ja keskitymme musiikkivalikoiman ylläpitoon. Kuunnelmat ovat sekä valmistus- että tekijänoikeuskustannuksiltaan sen verran vaativampia ja kalliimpia, että niitä ei juuri nyt vielä suunnitella. Tulevaisuudessa aivan varmasti!

Kommentointi on suljettu.