Lasten oman radion mensenaattikampanja ei päässyt tavoitteeseensa, mutta radiolla on jo uusia suunnitelmia.
Kesän yli kestänyt joukkorahoituskampanja Lasten oman radion tukemiseksi on päättynyt. Minimitavoitesumma ei täyttynyt, joten kampanja raukesi ja siihen osallistuneet mesenaatit saavat rahansa takaisin.
Rahoituskampanjalla oli tarkoitus hankkia studiolaitteistoa, maksaa livelähetyksistä aiheutuvia tekijänoikeuskorvauksia sekä tuottaa lastenmusiikkiin ja lastenkulttuuriin keskittyvälle medialle sisältöä.
Mesenaattikampanja tavoitti radiota tukevia yksityishenkilöitä, mutta elintärkeät yritysmesenaatit jäivät uupumaan.
Lasten oma radio on lähettänyt lähikuukausina pelkkää musiikkia livenä YouTuben kautta, sillä Google on itse sopinut levy-yhtiöiden kanssa omistamansa videopalvelun tekijänoikeusmaksuista. YouTube on kuitenkin kuuntelualustana kömpelö, sitä ei saa mobiililaitteissa taustalle soimaan eikä radiolähetyksen tekeminen sen kautta ole mielekästä.
Joukkorahoituskampanjan rauettua Lasten oma radio ei toistaiseksi soi lainkaan livenä. Radiolla on Spotify-soittolistoja, joista voi kuunnella sekä uusimpia lastenmusiikkijulkaisuja sekä teemoittain esimerkiksi Isoäidin levyaarteita, Unimusiikkia tai Aamulauluja.
Lasten oma radio on syksyllä vahvasti mukana valtakunnallisen Lastenmusiikkipäivän sekä lastenkonserttien järjestämisessä. Soittolistoja päivitetään ja radion sivuille ilmestyy pian muutakin uutta: monenlaisia uusia lastenmediasuunnitelmia on jo olemassa, vaikkei liveradio ainakaan tällä erää ole mahdollinen.
Pysykää kuulolla, Lasten oma radio ei kaadu yhteen takaiskuun!
-Lasten oma radio, ainoa laatuaan-