Lastenmusiikin keräilyn ja listaamisen myötä minulle on alkanut hahmottua julkaistujen levyjen määrä. Kuvan savikiekkojen tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, sillä niitä ei kuulemma ole kaikkia ikinä listattu mihinkään.

1950-luvulla on alettu valmistaa vinyylilevyjä, ja oman listani varhaisimmat merkinnät ovat Heikki Juhanin EP ja Lasten oma levy Finlandia-levymerkiltä sekä Triola-levymerkin EP Lasten iloksi 1, kaikki vuodelta 1954.  Listaamiani levyjä on vuosien 1954 ja 1969 välillä vain reilut sata kappaletta (LP:t, EP:t ja singlet), mutta en usko niitä löytyvän enää huomattavia määriä lisää, sillä levyn tekeminen oli tuolloin kalliimpaa ja työläämpää kuin myöhempinä omakustanneaikoina.

1970-luvulla on julkaistu vuosittain keskimäärin 15-20 kokopitkää lastenlevyä, ja vuosikymmenen loppupuolella kuvioihin tulivat myös edullisemmat kasettijulkaisut. 1980-luvulla julkaisujen määrä nousi hiukan, mutta 1990-luvulla CD-levyn myötä erilaisten nimikkeiden määrä oli jo valtava. Varovainen veikkaukseni on, että tuhannes suomalainen lastenlevy julkaistiin vuosituhannen taitteen tienoilla, ehkä kuitenkin vasta 2000-luvun puolella.

Kotimaisen lastenmusiikin diskografia ilmestyy tutkittavaksenne syksyn aikana.