Lasten Laulukaupungin sävellyskilpailuun osallistui tänä vuonna yli sata sävellystä, joista 12 kilpaili perjantaina vuoden lastenlaulun tittelistä Salossa Kulttuuritalo Kivassa. Tuomaristossa istuivat muusikko Janne Kuusinen, säveltäjä-muusikko Mart Jürisalu, musiikinopettaja Anna Schukov ja lasten edustajana puhallinsoittaja Nuutti Johansson.

Sävellyskisan voitti tänä vuonna espoolaisen Katja Kankaan sävellys ja sanoitus Myyrän pesässä, joka kertoo viehättävän tarinan vuodenaikojen vaihtelusta ja seuraavan vuodenajan odotuksesta myyrän kotikolossa. Laulun opetus on se, että ”aika on nyt” eli nautitaan tästä hetkestä. Laulun on sovittanut Petri Kangas.

Toiselle sijalle ratsasti Puupää-Polle, joka on Marja Ahlsvedin säveltämä ja sanoittama laulu kahdeksanvuotiaasta Lotasta, jota keppihevonen vie ”kauas satujen maailmaan, missä syntymäpäivää aina vietetään”. Polle oli myös yleisön suosikki yhdessä Karri Torakan kanssa, joka on Saija-Reetta Kotirinnan ja Miia Liukkosen tekemä laulu.

Kolmannelle sijalle tuli irlantilaisin maustein toteutettu sävellys Valkopilvilaivaan. Säveltäjä Jyrki Tudeer ja sanoittaja Marjo Oikarinen olivat tehneet hyväntuulisen laulun pienestä pojasta, joka pillillään ja laulullaan tartuttaa kanssakulkijoihin iloa ja riemua: ”Matkikaapa poikaa, aina unelmoikaa, sävelillä soikaa, siitä nauttikaa.”

Loppukilpailukappaleista julkaistiin uusi CD Salossa Soi –sarjaan. Vuoden 2013 levy on sarjan kahdeksastoista äänite. CD:n kansi ja lauluvihon kuvitus ovat 10-vuotiaan salolaisen Erika Mäkirannan piirroksesta, jonka hän lähetti Lasten Laulukaupungin tämänvuotiseen julistekilpailuun. Piirroksen aiheena on tapahtuman tämänvuotinen teema: ”Estradi on meidän!”

www.lastenlaulukaupunki.net