Bassoradiossa ja Radio Helsingissä kuuluu maaliskuusta lähtien uusi yhteinen lastenradio-ohjelma!

Uusi Ipanapa-radio on Bassoradion Ipanapa-radion ja Radio Helsingissä toimineen Lasten oman radion yhdistelmä. Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö kahden radiokanavan välillä: se kuullaan maaliskuusta alkaen samanaikaisesti kahdella kanavalla!

Ohjelman toimittajat Alina Kulo ja Luca Gargano tuovat soppaan parhaat ainekset aiemmista ohjelmista sekä roppakaupalla uusia ideoita. Ipanapa-radio lupaa parasta seuraa ja viihdettä lapsille sekä lapsenmielisille: monenlaista ajateltavaa, kivoja ja kiinnostavia asioita, hauskoja tehtäviä, uutta ja vanhaa lastenmusiikkia ja tietysti toivekappaleita!

Historiaa:

Ipanapa-radio on ollut Bassoradion viikoittainen lastenohjelma, joka on kuultu lauantaisin klo 8-10 ja uusintana sunnutaisin samaan aikaan. Musiikkia, tarinoita, teemoja, tehtäviä, leffa- ja peliarvosteluja ja muita lasten omia juttuja sisältävä ohjelma on tarkoitettu kaikille, ”jotka vähääkään tuntevat olevansa ipanoita”, ja sitä on juontanut Alina Kulo. 

Luca Garganon juontama Lasten oma radio toimi päivittäisenä nettiradiona kesäkuuhun 2014, ja syyskuusta lähtien se on ollut kaksituntinen ohjelma Radio Helsingin viikonloppuaamuissa. Tämä lasten ja lapsellisten oma ohjelma on erityisesti kotimaisen lastenmusiikin ja lastenkulttuurin erikoisohjelma, jossa välillä on käyty myös messuilla ja lastentapahtumissa sekä kuultu kuunnelmia ja sketsisarjoja. Ohjelmaa on juontanut Luca Gargano

Lauantaina 7.3.2015 klo 8-10 kuullaan ensimmäinen ohjelma täysin uutta Ipanapa-radiota! Uusinnat kuullaan sunnuntaisin samaan aikaan.

Roberto Rodriguez, Bassoradio:

”Olen kokenut Basson Ipanapa-radion erittäin hyvänä tapana puhutella lapsiperheitä tämän päivän keinoilla ja välineillä. Uuden lastenohjelman lähettäminen kahdella kanavalla samanaikaisesti avaa koko lasten kulttuurille uusia ja upeita mahdollisuuksia. Se täyttää ihan selkeän kulttuurillisen tyhjiön. Olemme Radio Helsingin kanssa tekemässä ja tuottamassa kaupallisen radion ensimmäistä yhteistä radio-ohjelmaa. Ja olen siitä mielettömän ylpeä.”

Maria Veitola, Radio Helsinki: 

”Olen erittäin ylpeä siitä, että Radio Helsinki tarjoaa jatkossakin kuuntelijoilleen laadukasta, rakkaudella ja intohimolla tehtyä lastenohjelmaa. Olen  ylpeä myös siitä, että ohjelma on kokonaan uudenlainen yhteistyö hyvän ystävämme, Bassoradion kanssa.”

Tekijöiden esittely ja kommentit:

Alina Kulo aka DJ Allu on Ipanapa-radiosta tuttu, 35-vuotias radiotoimittaja ja viittomakielen tulkki. Alina viettää paljon aikaansa lasten kanssa ja tietää mistä niissä piireissä puhutaan. 

”Olen vilpittömän iloinen saadessani tehdä lapsille radio-ohjelmaa! Lapset ovat avoimia, ennakkoluulottomia, uteliaita sekä inspiroivia ja ansaitsevat ehdottomasti ohjelman, jossa heidän maailmansa huomioidaan. Bassoradion ja Radio Helsingin yhteistyö on mieletön juttu ja uskon, että yhdessä pystymme tarjoamaan entistäkin laadukkaampaa ohjelmaa tälle ainutlaatuiselle yleisölle.”

Luca Gargano on 42-vuotias musiikin ja median monitoimija ja lastenlevyjen keräilijä. Radiotyön ja musisoinnin lisäksi hän järjestää myös erilaisia tapahtumia kuten lastenkonsertteja.

”Olen innoissani uudesta ohjelmasta! Ipanapa on hieno ja laadukas tuoteperhe, ja lapsille tulee tarjota parasta laatua. Radio pysyy tulevaisuudessakin tärkeänä mediana, ja siksi olen ylpeä, että saan opettaa uusia sukupolvia kuuntelemaan sitä. Lisäksi rikas kotimainen lastenmusiikkikenttämme tarvitsee kanavan uusille ja vanhemmille levyille”, Gargano sanoo.

1 ajatus aiheesta “Uusi Ipanapa-radio alkaa maaliskuussa!”

  1. Matti Hokkanen

    Hienoa, että jatkuu tällätavoin, eli pitää muistaa kuunnella ja ehkä myös joskus siellä kuullaan Kiljusen Herrasväkeä, Pelle Hermannia yms?

Kommentointi on suljettu.