Kun Lasten oman radion musiikkikatalogi alkoi vihdoin näyttää siltä miltä halusinkin, ehdin taas hetkeksi paneutua kesken jääneeseen jinkkusavottaan. Jinkkujen tekeminen on kyllä hauskaa puuhaa – siinä ei tarvitse jarrutella ja luovuus saa kumpuilla valtoimenaan. Tänään virkkasin jinkut Pienten päivään ja Viikonlopun hulinoihin sekä tein tunnukset Viikon kuunnelmalle ja Satuhetkelle.

Lisäilin Toivotuimmat-listalle uusia toivekappaleita ja tarkistin, että viikonlopun ohjelmat ovat paikallaan. Kun illalla ei vieläkään nukuttanut, päätin digitoida pari jonossa ollutta hienoa vinyyliä ja lisäillä muutenkin musiikkia – radion yksittäisten kappaleiden määrä on jo ylittänyt 2000, ja lisää löytyy koko ajan!

Ensimmäisenä käten sattui Jukka Virtasen ja Esa Niemisen hauska Rosvo-Ruudolf ja sen kaverit, josta soittoon menivät heti Salaseuralaulu sekä Balladi nuorallatanssija Marullasta, klovnista ja veitsenheittäjästä. Tältä levyltä kuullaan tulevaisuudessa vamasti muitakin lauluja.

Seuraavaksi kuuntelin Vesku Loirin ja Rag Paanasen levyä Merirosvokapteeni Ynjevi Lavankopoksahdus. Nyt kolahti kyllä aikuiseen! Tämähän on hillitöntä progea. Kappaleissa on tarina Ynjevin seikkailuista oudoissa paikoissa, joissa koko manner on suklaata ja sinappikäärmeet taistelevat. Ensimmäisen kerran jouduin pohtimaan, onko tämä musiikki liian kummallista Lasten omaan radioon. Päätin kuitenkin ottaa soittoon Sinappikäärmeiden sodan, sillä mielestäni aikuiset ovat ennakkoluuloisia, eivät lapset!

Toisenlainen epäluulo iski Juice Leskisen Haitaribussia kuunnellessa. Juice lienee tehnyt levyn hiukan vanhemmille lapsille. Kappaleiden tekstit ovat kyllä hauskoja, mutta kenties turhan aikuiseen makuun. No, nimikkokappale Haitaribussi meni listalle, katsellaan muita myöhemmin.

Lisäksi otin soittoon pari uudempaa tapausta: Matti Johannes Koivu ystävineen on tehnyt tarinalevyn Topsi ja tohtori Koirasson, jonka Hunajaa-kappale on melodisesti hieno, se meni heti a-listalle. Sauruxet on toimittanut meille kokonaisen livekeikan, josta kuulemme myös otteita lähetyksissä.

Samalla viesteilin ystäväni kanssa, joka tekee Lasten omaan radioon keväälle aivan uusia kuunnelmia. Nyt on hyvä tunnelma: radio pyörii, musiikkia on jo vaikka kuinka paljon, ja pian alamme saada myös aivan meitä varten tehtyjä ohjelmia!

Nyt pidän viikonlopun lomaa – toki Lasten oma radio päällä koko ajan!