Salon Lasten Laulukaupungissa syntyy uusia lauluja: avoimeen sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 49 uutta lastenlaulua. Sävellyskilpailun finaalikonsertti kuullaan Salossa 12.6.2021 osana perinteisiä Lastenlaulufestivaaleja, mikäli koronarajoitukset sallivat sen.

Esiraati kuunteli kaikki demot ja valitsi 12 finalistia eli Salossa Soi –sarjan tallenteelle numero 26 tulevat laulut:

Pörriäisten ylistyslaulu
(Tuukka Martiskainen ja Elina Vehkaoja)

Ota iisisti
(Minna ja Miri Miettinen)

Metsän valssi
(Aliisa Heinilä)

Leija leijuu
(Henna-Maija Vannemaa)

Chihuahua
(Juha Mäki)

Hiiri ja kissa go, go, go
(Marco Oey ja Jaakko Löytty)

Luurankolinna
(Sarianna Tammilehto)

Miltä se tuntuu?
(Sauli Alipirjelä)

Paattini lipuu hiljaa
(Karri Salo)

Laivakokki Kumina
(Soili Perkiö ja Liisa Kallio)

Ylikypsää Spagettii
(Juha-Matti Grönlund)

Samalla hiekkalaatikolla
(Jussi Rasinkangas ja Jukka Itkonen)

Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, musiikkileikkikoulunopettaja, soitonopettaja, musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, luokanopettaja, montessoriopettaja Pirjo Sinervo ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Esiraati kuunteli laulut ”vain biisi ratkaisee” –periaatteella eli tietämättä tekijöitä. Lastenlaulut ovat aina oman aikakautensa ikkunoita, joiden kautta nähdään, miltä lasten maailma kulloinkin näyttää ja kuulostaa. Sanoituksissa oli tänä vuonna mielenkiintoisia, tuoreita teemoja ja joukossa oli myös ihastuttavia ”helmiä”. Erityisen ilahduttavana asiana todettiin se, että sävellyskilpailuun osallistuneiden joukossa oli useita uusia säveltäjiä ja sanoittajia, mahdollisesti aivan ensikertalaisia ja myös erittäin nuoria lauluntekijöitä.

Kesällä finaalikonsertissa tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa.

Lasten laulukaupunki on tuottanut vuosikymmenten varrella hurjasti upeita lastenlauluja, jotka soivat Lasten omassa radiossa päivittäin.

Kesäkuun finaalin kaksi parasta laulua pääsevät myös mukaan lastenmusiikkipäivän Vuoden lastenlaulu -äänestykseen, jonka voittaja ratkeaa marraskuun Jellonagaalassa.

Voin syödä nakin_Annika Tertsunen__kakkonen 2019_kuva Pertti Falkstedt
Annika Tertsunen vuoden 2019 finaalissa. Kuva: Pertti Falkstedt

1 ajatus aiheesta “Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on valittu!”

  1. Matti Hokkanen

    Onnea Valituille ja Toivottavasti, Tulisivat Myös Näkyville Syksyllä Vuoden Lastenlaulu-Äänestyksen Ohjeet ja Äänestyslomake, joita en ainakaan, jostakin Syystä, Viimesyksynä Löytänyt, vaikka Etsin niin Tältä Sivulta, kuin myös lastenmusiikki.net Sivulta, eli missähän on ollut, enkä Muista, Kirjoitinko Kysymyksen tästä Syksyllä.

Kommentointi on suljettu.