Salo – Lasten Laulukaupunki ry viettää tänä vuonna 30 –vuotisjuhlaa. Yhdistyksen järjestämään juhlavuoden avoimeen sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 48 uutta lastenlaulua. Salossa 6.6.2020, osana perinteisiä Lastenlaulufestivaaleja, toteutetaan sävellyskilpailun finaali, jossa kuullaan seuraavat laulut:
Laulu                                   tekijä
Vaikka ei aina voita             Juha Mäki
Lintukoto                             Minna Miettinen ja Miri Miettinen
Kettu ressu                         Sarianna Tammilehto
Ruusa                                 Tuija Rantalainen ja Kati Valjus
Sammakko ja myyrä           Kirsi Maria Jalasti ja Arto Juurakko
Kaikenlaisii taravoita          Elina Hautamäki ja Veera Isotalo
Osaatko sinä?                    Severi Laakso
Hiiren laulu                         Heidi Saarikoski
Kaarnalaiva                        Sauli Alipirjelä
Kun tuutulaulu lauletaan    Maco Oey ja Jaakko Löytty
Nab-shuda Naggeja           Wellu Rowaltz ja Random Lee
Eessuntaassun                  Juha Kraapo
Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, musiikkileikkikoulunopettaja, soitonopettaja, musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, MuM, musiikinopettaja Annika Viitanen,  pianon ja harmonikansoittoa sekä kuorolaulua harrastava koululainen Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.
Esiraati kuunteli laulut ”vain biisi ratkaisee” –periaatteella eli tietämättä tekijöitä. Raadin mielestä laulujen kokonaistaso oli tänä vuonna korkea ja poikkeuksellisen tasainen. Loistavia lastenlauluja, raikkaita toteutuksia ja hyviä teemoja! Eläimet inspiroivat sekä lauluntekijöitä että tulevaa kohderyhmää ja mikäli tohtii jo tässä vaiheessa arvata, niin kesäkuussa tullaan finaalikonsertissa näkemään lavalla kokonainen eläintarha. Muista teemoista voi mainita luonnon ja vuodenajat, ystävyyden, reilun meiningin, tsemppaamisen ja toisten auttamisen sekä tietysti tuutulaulut.
Finaalikonsertissa tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa.
Lauluista tehdään tallenne ”Salossa Soi 25”.
Vuoden uusien lastenlaulujen finaalikonsertti pidetään Salossa 6.6.2020.
Kuva on vuoden 2019 finaalissa toiseksi tulleesta esityksestä. Laulu oli Jussi Rasinkankaan ”Voin syödä nakin”, jonka esitti Annika Tertsunen. Kuvassa näkyvät myös Annikan isä sekä pikku-Salkkunat Kaisla ja Amelie. Kuvaaja: Pertti Falkstedt.