Lasten Laulukaupunki ry on järjestänyt perinteiset Lastenlaulufestivaalit tänä vuonna jo 29. kerran. Yhtenä tunnettuna osana tapahtumaa toteutetaan kaikille lauluntekijöille avoin uusien lastenlaulujen sävellyskilpailu.
Vuoden Uusi Lastenlaulu
Finaalikonsertissa kulttuuritalo Kivassa lauantaina 8.6. valittiin vuoden lastenlauluksi Sarianna Tammilehdon säveltämä ja sanoittama ”Jäärälaulu”. Laulun sovitus on Tuomas Kesälän käsialaa. Laulun esittivät Karoliina Vanne ja Jukka Hänninen. Laulu kertoo vanhasta sarvijäärästä, joka ei kuuntele ystävien varoituksia – ja huonostihan siinä sitten käy.
Toiseksi kilpailussa tuli Jussi Rasinkankaan laulu ”Voin syödä nakin”. Sanoitus on Jukka Itkosen ja sovitus Roope Halosen. Kilpailussa laulun esitti veikeä Annika Tertsunen. Laulun juju oli nakin syömiseen liittyvä tarttuva sanaleikki.
Jäärälaulu ja Voin syödä nakin pääsevät ehdolle myös marraskuussa järjestettävän valtakunnallisen lastenmusiikkipäivän Jellonagaalaan Vuoden lastenlaulu -kategoriaan.
Kolmannelle sijalle valittiin poikkeuksellisesti ja sääntöjä joustavasti soveltaen kaksi laulua. Tällainen tilanne syntyi, kun tuomaristolla oli kolmanneksi palkittavaksi kaksi niin tasavahvaa ehdokasta, että kummankaan tiputtaminen ei tuntunut oikealta. Kolmansiksi tulivat Jiri Kurosen, Mirkka Paajasen ja Kati Valjuksen laulu ”Kuraa, kuraa, kuraa!!!” ja Marco Oeyn ja Jaakko Löytyn laulu ”Minä, sinä, hän”.
Tuomariston puheenjohtajana oli musiikkipedagogi YAmk Anna Schukov, luokanopettaja ja lauluntekijä Mikko Olkinuora sekä dir.mus. ja musiikkileikkikoulun opettaja Helinä Rinne.
Yleisö valitsi finalisteista suosikkinsa äänestämällä ja voittaja oli Lauri Varpeniuksen ja Vatialan koulun 3C:n esittämä Terhi Niinimaan sävellys ”Luonto on kaunis”. Sanoitus oli luokan oppilaiden tekemä. Finaalissa kuulluista lauluista on julkaistu järjestyksessään 24. Salossa Soi -tallenne. Levyn kansikuvat ovat salolaiskoululaisten piirroksia. Piirtäjinä ovat olleet Ellen Virkki, Sade Etelä ja Minni Lauronen.
Lasten oma Talent –kisa käytiin perjantaina Salon torilla
Kilpailussa oli 14 osallistujaa ja talent-lajeja nähtiin ja kuultiin laulusta pianonsoittoon ja harmonikansoitosta beatboxaukseen ja tanssiin.
Voittaja oli 12-vuotias Elizabeth Krause, jonka erinomainen tulkinta laulusta ”Feeling good” teki sekä yleisöön että tuomaristoon suuren vaikutuksen.
Toiseksi tuli 9-vuotias beatboxaaja Reeti Korkeaoja ja kolmanneksi 7-vuotias laulaja Jenna
Kultainen esityksellään laulusta ”How far I will go”.
Tuomaristossa olivat lastentarhanopettaja Teija Nurmi, alakoulun rehtori Sirpa Lehtonen ja musiikkiin erikoistunut KM Sirpa Ääri.

Annika Tertsunen

Luonto on kaunis


Kuraa, kuraa, kuraa

 Elizabeth Krause

Marco Oey


Karoliina Vanne ja Jukka Hänninen

Kuvat: Pertti Falkstedt