Kotimaisen lastenmusiikin äänitorvi, Lasten oma radio, palaa ääneen perjantaina ensimmäinen heinäkuuta.
Niitty
Helsinkiläismuusikko Luca Garganon luotsaama nettiradio ehti toimia kaksi ja puoli vuotta vuosina 2012-2014, jonka jälkeen Gargano toimitti lastenohjelmia Radio Helsinkiin ja Bassoradiolle. Nyt tasan kahden vuoden tauon jälkeen on kotimaista lastenmusiikkia taas mahdollista kuulla joka päivä klo 6-22 osoitteessa www.lastenomaradio.fi. Radio haluaakin kerätä yhteen koko hienon suomalaisen lastemusiikkiaarteiston.
”Tälle on suuri tarve, sillä lapsia ei huomioida perinteisellä radiokentällä mitenkään eikä kotimainen lastenmusiikki soi mediassa lainkaan lukuunottamatta yksittäisiä tv-ohjelmia. Uusien lastenlevyjen rinnalla meillä soi koko upea levytetty historia, ja tämä valtava levykokoelma on perintö, jota Lasten oma radio haluaa vaalia”, Gargano kertoo.
Musiikin lisäksi tarjolla on myöhemmin myös monenlaista puheohjelmaa. Lasten oma radio haluaa opettaa lapsille perinteisen radiolähetyksen käyttöä tiedonvälityksen sekä viihteen lähteenä.
”Lastenkulttuuri halutaan esille kokonaisuudessaan; pelit ja leikit, sadut ja kuunnelmat sekä lastenkirjallisuus ja lastenteatteri kuuluvat radion puheenaiheisiin, ja suunnitelmissa on myös erilaisia opetusohjelmia. Radion tehtävä on myös olla viihdettä ja ajankulua: radio on hieno media, koska sitä voi kuunnella koko ajan muun tekemisen ohessa. On tärkeää opettaa lapset jo pieninä kuuntelemaan radiota.”
Lasten oma radio on kaikille lapsille ja lapsenmielisille suunnattu radiokanava, joka soittaa lastenmusiikkia, sekä lapsille tehtyjä ohjelmia joka päivä klo 6-22 osoitteessa www.lastenomaradio.fi. Sitä voi kuunnella tietokoneen lisäksi myös matkapuhelimella esimerkiksi autossa. Lasten oma radio kuuluu kaikkialla maailmassa, ja sen on jo löytänyt moni ulkomailla asuva suomalainen.
Lasten oma radio voi olla huoletta päällä koko päivän – ohjelmisto on taatusti lapsille sopivaa. Ohjelmisto sopii hyvin kaikille vauvaiästä siihen saakka kunnes kiinnostus siirtyy nuorisokulttuuriin, ja kuten radion tunnuslauseessakin todetaan:”Saavat tätä aikuisetkin kuunnella!”.

Lisätiedot, kysymykset ja haastattelut:
Luca Gargano
[email protected]
0505514165