Tänään lisäsin Lasten oman radion soittolistalle uusimman ja vanhimman kappaleen:

Helmikuussa ilmestyvän Rölli ja kultainen avain -elokuvan tunnuslaulu on Saara Aallon laulama Minne menee, mistä tulee. Ensi kuussa julkaistava kappale tuli radiolle jo eilen ja meni heti soittoon.

Emil Kauppi sävelsi lähes sata vuotta sitten Pasi Jääskeläisen näytelmän Laivan kannella, josta radiomme iltasoittoon pääsi Hannes Saaren vuonna 1927 levyttämä Kehtolaulu.
Lasten omassa radiossa soivan vanhimman ja uusimman levytyksen väli on siis 86 vuotta. Ehkäpä tämä triviatieto viihdyttää jotakuta.

Lähiaikoina olen myös (vihdoin) lisännyt runsaasti ruotsinkielisten levyjen määrää. Samalla kun on viimeistelty ensi viikolla ensiesitettävää kaksikielistä ohjelmaa Lotta & Eeva, on ollut tilaisuus kerätä pino ruotsinkielisiä levyjä Barnkalasetia monipuolistamaan.

Tiistain klassinen on alusta saakka soittanut myös muuta orkesterimusiikkia, ja nyt sinne on lisätty hiukan bigband-versioita monille tutuista supersankarien tunnusmusiikeista (yksi allekirjoittaneen suosikkilevyistä lapsena) sekä paljon uutta klassista, mm. Helsingin Kaupunginorkesterin hienoja versioita lastenlauluista.

Perjantaidiskossa soi niinikään aivan uunituoreita hittejä – tästä ohjelmasta tulikin palautetta sellaisilta ihmisiltä, jotka kuuntelevat sitä ilman lapsia etkomusiikkina illanviettoon. Miten se slogan menikään… ”saavat tätä aikuisetkin kuunnella!”

Pian minulla saattaa olla jotakin sellaista kerrottavaa, mikä ei liity lainkaan musiikkiin…

Mainiota tammikuun loppua ja muistakaa kertoa Lasten omasta radiosta kaikille!

Luca