Pekka ja susi

Pekka ja susi op. 67 (ven. Петя и волк) on Sergei Prokofjevin kertojalle ja orkesterille laatima lasten musiikkisatu vuodelta 1936.

Pekka ja Susi on sävelletty huilulle, oboelle, klarinetille, fagotille, kolmelle käyrätorvelle, trumpetille, pasuunalle, patarummulle, triangelille, tamburiinille, symbaaleille, kastanjeteille, virvelille, bassorummulle sekä jousille. Kullakin tarinan hahmolla on sävellyksessä oma instrumenttinsa sekä teemansa.

Pekka – jouset
Lintu – huilu
Ankka – oboe
Kissa – klarinetti
Isoisä – fagotti
Susi – kolme käyrätorvea
Metsästäjät – patarumpu ja bassorumpu (laukaukset); puupuhaltimet (teema)
   
Teksti ja sävellys: Sergei Prokofjev (1891-1953)
Esittäjä: Radion sinfoniaorkesteri
Kapellimestari: Jukka-Pekka Saraste
Kertoja : Lasse Pöysti
Julkaisija: Ondine 1992

Tarina Babarista

Francis Poulenc sävelsi teoksen L’histoire de Babar, le petit éléphant kertojalle ja pianolle vuosina 1940-1945, aikana jolloin oli etääntymässä tonaalisesta musiikista kolmivuotiaan sukulaistyttönsä suureksi harmiksi. Kyllästyneenä kuulemaan setänsä atonaalisia löytöjä tyttö asetti eräänä päivänä Jean de Brunhofin Babar-kirjan pianon päälle ja pyysi Poulencia soittamaan sen. Kerrotaan että näin Poulenc alkoi improvisoida tarinan aiheista. Poulencin teoksessa kerronta ja sävellys ovat vuoropuhelussa musiikillisen tarinan tekniikalla

Teksti: Jean de Brunhof
Sävellys: Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963)
Esittäjä: Radion sinfoniaorkesteri
Kapellimestari: Jukka-Pekka Saraste
Kertoja : Lasse Pöysti
Julkaisija: Ondine 1992

Pekka ja susi kuullaan joka arkipäivä klo 9.30 ja Tarina Babarista klo 15.30. Musiikkisadut kuullaan yhteen putkeen lauantaina ja sunnuntaina klo 9.00. Molempien satujen kesto on n. 26 minuuttia.